Понедельник, 29.04.2024, 17:18
Тарасовка info
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
+
Share |
Наш опрос
Устраивает ли вас интернет провайдер предоставляющий вам услуги?
Всего ответов: 22
Aukro
Block title
Статистика
Яндекс.Метрика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Кто нас сегодня посетил
Курс валют
Главная » 2010 » Декабрь » 22 » Електронне урядування
22:51
Електронне урядування
28 квітня 2010 року в Національній академії в рамках проголошеного "Всесвітнього дня телекомунікацій та інформаційного суспільства" відбувся щорічний "День електронного урядування".

"Національна академія визначила електронне урядування одним із пріоритетів розвитку освіти в галузі державного управління, - зазначив президент Національної академії Юрій Ковбасюк, відкриваючи захід. - Не випадково ми обрали назву "Впровадження електронного урядування як необхідна умова реформування державного управління", адже в процесі розвитку демократичного суспільства виконання зобов'язань держави та надання її послуг населенню має бути своєчасним та якісним. У цьому напрямі в Національній академії вже зроблено суттєві кроки. Ми запровадили нову спеціальність "Електронне урядування" для підготовки фахівців, які спроможні активно просувати в життя технології електронного урядування".

Можна з впевненістю сказати, що Національна академія сьогодні стала потужним науково-аналітичним центром, навколо якого зосереджується досвід і кращі практики впровадження електронного урядування та розвитку електронної демократії.

Серед почесних гостей, які вітали учасників конференції, були Герардо Казіні, голова представництва ООН з питань економічних та соціальних відносин у Римі, координатор центру ІКТ в Міжпарламентському Союзі; Керрі Монахагн, виконавчий директор офісу демократії та урядування, Місії usaid в Україні, Білорусі та Молдові. Участь у заході взяли представники Секретаріату Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України, центральних та місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, міжнародних організацій.

На пленарному та секційних засіданнях учасники обговорили стан та перспективи розвитку галузі на центральному, регіональному та місцевому рівнях. Крім того, було презентовано перший випуск міжнародного наукового фахового журналу "Електронне урядування". У цьому році організатори запропонували нові управлінські технології в спеціалізованій освітній програмі, запросивши на захід більше 300 школярів, учнів 4-12 класів із 12 шкіл м. Києва.

Цікавими прикладами е-урядування в Україні є розвиток інфраструктури електронного цифрового підпису, створення міжвідомчих та відомчих систем "Фінанси", "Електронна митниця", електронний документообіг; регіональні проекти - "Електронне село" в Дніпропетровській області, "Електронний регіон" в Одеській області, "Прозорий офіс" у Вінниці, "Електронне місто" в Миколаєві.

За результатами проведення "Дня електронного урядування" виробляються практичні рекомендації, частина з яких вже втілена в життя, інші ще потребують вирішення та підтримки з боку держави. На думку учасників конференції, саме відсутність фінансування, єдиної системи управління та координації по впровадженню електронного врядування, яке відбувається на різних платформах, ускладнює та затримує процес. І лише спільними зусиллями можна досягти європейських стандартів у наданні якісних послуг і населенню, і бізнес-структурам, і органам влади.


Просмотров: 1604 | Добавил: Admin | Теги: Електронне урядування | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Спидометр

Я.Интернетометр. Измерьте вашу скорость.
xxx
Устраивает ли вас интернет провайдер предоставляющий вам услуги?
Всего ответов: 22
Поиск
Форма входа
Погода
Случайное фото


Календарь
«  Декабрь 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Облако тегов
Архив записей
Опечатка на сайте
Block title
Посоветовать другу
Технология Google App Engine
Соседи
Сайт Шевченківської ЗОШ
Copyright MyCorp © 2024